Нещодавно відбулися значні зміни погоди. Так, українці вже відчули перехід від останніх днів м'якої осені до перших ознак зимових холодів.

Хоча синоптики прогнозують деяке потепління протягом тижня, як повідомляє «znaj.ua», коли денна температура в деяких регіонах сягає +16 °C, холодні ночі натякають, що сніг не за горами.

Під час брифінгу представник Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха дала уявлення про очікуване прибуття снігу за межі Карпатського регіону.

Вона зазначила, що хоча в найближчому прогнозі тривалий сніговий покрив малоймовірний, перші помітні зміни погоди можуть настати на початку листопада.

Зима
Зима

Згідно з метеорологічними моделями, на початку листопада може сформуватися циклон, який може принести опади, у тому числі дощ із мокрим снігом.

Птуха також наголосила на нещодавній тенденції до скорочення холодних сезонів, при цьому зимові періоди тепер тривають приблизно на 10-15 днів менше, ніж у попередні роки.

Більше того, прогнози вказують на те, що майбутні зимові місяці в цілому будуть теплішими за звичайні, а середні температури перевищать кліматичну норму на 1,5-2 °C.

Читайте також:

Масові відключення світла вже на носі: що принесе листопад і скільки будемо без електрики

Опалювальний сезон залишиться лише у мріях: яких українців позбавлять тепла суворої зими

Хрещення та Різдво: українці відзначатимуть зимові свята у нові дати