Зберегти хліб свіжим протягом тривалого часу - цілком можливо, якщо дотримуватися правильних методів зберігання.

Так, досвідчені господині поділилися, як зберегти смак і аромат випічки, запобігаючи водночас черствості та цвілі, незалежно від того, приготований він удома чи куплений у магазині.

Багато хто зберігає хліб у хлібницях, пластикових пакетах або тканинних мішках. Однак ці традиційні методи часто призводять до результатів, що розчаровують: хліб висихає, стає твердим або навіть вкривається цвіллю всього за кілька днів. Однак є більш ефективні рішення, щоб продовжити його свіжість.

Всупереч поширеній думці, зберігання хліба в холодильнику може бути корисним. Низькі температури (нижче +5 °C) значно уповільнюють утворення цвілі. Щоб зберегти вологість і м'якість, загорніть хліб у чистий кухонний рушник, перш ніж покласти його в пакет або контейнер.

Хліб
Хліб

Заморожування хліба - чудовий варіант для надлишків випічки, як-от буханки, багети або тістечка. Просто покладіть їх у пакет або контейнер, придатний для заморозки, щоб захистити від опіку від заморозки. Під час повторного розігрівання заморожений хліб може відновити свої свіжоспечені якості.

Процес заморожування може трохи змінити текстуру крохмалю і спричинити незначне зниження вмісту вітамінів, але ці зміни мінімальні. Деякі експерти припускають, що заморожений хліб перетравлюється більш поступово, що знижує ймовірність стрибків рівня цукру в крові.

Читайте також:

Як правильно зберігати овочі та фрукти: чому вони гниють і гроші летять на вітер

Досить на борщі, вареники та квасити: як правильно зберігати капусту, щоб вона була свіжою до літа

Запасаємося з розумом: як зберігати картоплю, щоб вона не гнила і не проростала до літа