Люди часто покладаються на льохи, щоб зберігати свій урожай і зберігати його свіжим протягом тривалого періоду. Однак навіть при дотриманні всіх необхідних запобіжних заходів все одно існує ризик псування.

Щоб захистити фрукти та овочі від гниття, важливо розуміти загальні фактори, які призводять до плісняви ​​та псування.

Однією з найчастіших причин є стан самої продукції, що зберігається. Іноді фрукти чи овочі можуть вже нести приховані грибкові чи бактеріальні інфекції, які видно відразу. В умовах високої вологості ці інфекції можуть швидко проявитися та поширитися.

У таких випадках єдиним рішенням є виявлення та швидке видалення будь-яких уражених предметів, щоб запобігти поширенню хвороби на інші продукти у сховищі.

Фрукты и овощи, фото: скриншот You Tube
Фрукты и овощи, фото: скриншот You Tube

Ще одним важливим фактором є стан льоху. Високий рівень вологості часто сприяє зростанню плісняви. Навіть якщо очищені поверхні, а приміщення тимчасово висушене, ці заходи не вирішать основну проблему.

Щоб вирішити це, необхідно провести ремонтні роботи, які можуть включати покращення вентиляції або модернізацію конструкції для забезпечення належної функціональності та запобігання надмірній вологості.

Читайте також:

Дикі відключення світла залишать без продуктів: скільки може зберігатися м'ясо в морозилці та холодильнику

Гречка, рис, макарони та крупи: як позбутися жучків, щоб зберегти запаси

Досить на борщі, вареники та квасити: як правильно зберігати капусту, щоб вона була свіжою до літа