Правильне зберігання м'яса необхідне для його свіжості та запобігання псуванню. Хоча заморожування може здатися очевидним рішенням, важливо знати відповідні терміни зберігання і температурні вимоги для різних видів м'ясних продуктів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУкраїнці часто зберігають таке м'ясо:
М'ясні відруби: яловичина, свинина, курка, індичка, качка, баранина, кролик.
Субпродукти: печінка, нирки, серце.
Тривалість зберігання залежить від типу м'яса і способу його приготування.
Заморожування - ефективний спосіб зберегти м'ясо протягом тривалого часу. Однак час зберігання залежить від типу м'яса та обробки:
Оброблене м'ясо:
Ковбаси, делікатеси, сосиски: до 1-2 місяців.
Бекон: 1 місяць.
Котлети для гамбургерів: 3-4 місяці.
Приготовлене м'ясо:
Приготовлені м'ясні страви: 2-6 місяців.
Приготовлені курячі нагетси: 1-3 місяці.
Цілі шматки:
Стейк: 6-12 місяців.
Печінка: 4-22 місяці.
Відбивні: 4-6 місяців.
Птах:
Ціла курка або індичка: 1 рік.
Шматки курки або індички: до 9 місяців.
Термін зберігання свинини та яловичини залежить від температури морозильної камери:
-10 -8 °C: 3-4 місяці.
-18 -10 °C: 4-8 місяців.
-24 -18 °C: 10–12 місяців.
Термін зберігання в холодильнику:
Якщо заморожування неможливе, м'ясо можна зберігати в холодильнику протягом коротких періодів часу.
Курка:
від +7 до +10 °C: 24 години.
+4 до +7 °C: 48 годин.
0 до +4 °C: 3 дня.
-4 до 0 °C: 4 дня.
Свинина та яловичина:
+5 до +7°C: до 12 годин.
0 до +7°C: до 1 дня.
-3 -0°C: до 2 днів.
Поради щодо продовження свіжості:
Для птаха видаліть кістки перед охолодженням, щоб уповільнити псування, оскільки м'ясо часто псується біля кісток.
Для яловичини та свинини:
Зберігайте цілим шматком, а не розрізайте на дрібніші порції. Великі шматки довше зберігають свіжість.
Так, правильні методи зберігання та дотримання рекомендованих температурних діапазонів можуть допомогти гарантувати, що ваше м'ясо залишиться безпечним та смачним, особливо під час відключень.
Читайте також:
Як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильової печі
Як перевірити м'ясо на свіжість і чи є в ньому хімічні добавки - хитрість однієї хвилини