Мандарини - це не тільки частування, а й знаковий символ різдвяних і новорічних свят. Однак нерідко в підсумку виявляються кислі, або помилково, або через необізнаність під час їхнього вибору.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВикидати їх здається марнотратством, але їсти їх не дуже приємно. Що можна зробити? Ось два простих і ефективних способи перетворити кислі мандарини на солодкі, приємні фрукти.
Кислотність мандаринів може бути зумовлена різними чинниками, зокрема, вмістом у них цукру. Деякі сорти чи гібриди від природи менш солодкі. Крім того, мандарини, зібрані передчасно для кращої стійкості до транспортування, часто не встигають розвинути свою природну солодкість.
Як підсолодити кислі мандарини:
Експерти пропонують два способи поліпшити смак мандаринів. Один із них швидкий і зручний, а інший вимагає терпіння. Виберіть той, який відповідає вашим потребам.
Швидкий метод: мікрохвильова піч:
Помістіть кілька цілих мандаринів у мікрохвильову піч і розігрійте їх на високій потужності протягом 30 секунд. Швидке нагрівання запускає хімічні реакції в соку, роблячи фрукти солодшими. Цей метод також чудово підходить для пожвавлення мандаринів із сухою шкіркою після тривалого зберігання.
Примітка: мандарини, розігріті в мікрохвильовці, слід вживати одразу після того, як вони охолонуть, оскільки вони непридатні для тривалого зберігання. Цей прийом також працює для апельсинів.
Метод природного дозрівання: вплив сонячного світла:
Для більш повільного, але ефективного рішення дайте мандаринам дозріти природним шляхом. Розкладіть їх в один шар на сонячному підвіконні. Приблизно через три дні ви помітите значне поліпшення їхнього смаку - вони стануть набагато солодшими і приємнішими на смак.
Читайте також:
Коли ціни на продукти кусаються: як накрити новорічний стіл за 1000 гривень
Навіть борщ став не по кишені: ціни на головні продукти зірвалися з ланцюга