Повідомляється, що в магазинах чи на ринках є нові оновлення від великих українських мереж супермаркетів щодо хлібобулочних виробів.

Аналітики порталу Мінфін повідомляють, що у другій половині жовтня змінилися ціни на білий, житній хліб та батони. Зокрема, житній хліб показав різке зростання, ціни на нього зросли майже на 5 грн за останній місяць.

Ціни на батон:

Нарізаний батон «Румянець» (450 г), який часто вважають солодшим хлібом, наразі продається за ціною 28,49 грн у Novus. Для порівняння, середня ціна на той же продукт у вересні становила 28,02 грн.

Ціни на батон
Ціни на батон

Ціни на білий хліб:

Нарізаний пшеничний хліб (паляниця, 650 г) коштує 34,99 грн у Novus та 35,70 грн у Megamarket, що дає його середню вартість 35,35 грн. У Metro бренд "Цар Хліб" (600 г) доступний за 36,57 грн.

Ціни на пшеничний хліб
Ціни на пшеничний хліб

Ціни на житній хліб:

Бородиновський, 300 г, який є популярним для подачі з традиційними продуктами, такими як сало, також зросла. Він продається за 44,90 грн в Aшані, 43,10 грн у Metro та 45,00 грн у Megamarket, а середня ціна встановилася на рівні 44,33 грн.

Ціни на житній хліб
Ціни на житній хліб

Ці нещодавні коригування, особливо зростання цін на житній хліб, відображають вплив економічних умов, тому споживачам дуже важливо знати зміни у повсякденних витратах на продукти харчування.

Читайте також:

Приготувати борщ буде дорожчим за ікри: ключові продукти стануть "недоступними"

Коли немає гаража чи підвалу: як зберігати картоплю у квартирі, щоб не гнила і не проростала

Якими продуктами запастися на складну зиму, щоб потім не кусати лікті