Українці зіткнулися з однією із найсуворіших зим у недавній історії, і підготовка до неї має вирішальне значення. Олег Пензін, експерт «Економічного дискусійного клубу», поділився практичними порадами під час виступу», щоб допомогти людям підготуватися, особливо щодо запасів продовольства.

З наближенням опалювального сезону багато домогосподарств вже утеплюють свої будинки та запасаються предметами першої необхідності. Пензін підкреслив, що зараз саме час купувати певні продукти, поки ціни низькі, особливо сезонні овочі та фрукти, які можна зберігати протягом тривалого часу.

Основні рекомендації:

Оскільки ціни зараз відносно низькі, це ідеальний час для покупки таких продуктів, як картопля, морква, буряк, яблука та цибуля.

Ціни на овочі, фото: youtube.com
Ціни на овочі, фото: youtube.com

Наявність запасів продовольства буде корисною не тільки у разі зростання цін, а й у разі відключення електроенергії, що може ускладнити доступ до магазинів.

Пензін запропонував квашення капусти та приготування солінь як ефективний спосіб підготовки до холодних місяців. Це допоможе зберегти раціон доступним і поживним восени та взимку.

Рада економіста відображає реальність зростання цін на продукти харчування, які зазвичай різко зростають у зимові місяці. Завчасно готуючись, роблячи запаси зараз, ви можете допомогти сім'ї заощадити гроші та зменшити фінансову напругу майбутнього опалювального сезону.

Читайте також:

Податки для українців підвищили в рази: гроші "поглине" не лише комуналка та дорогі продукти

Ощадбанк виділяє українцям гроші на продукти: яку суму та як "урвати"

За межею виживання: соцвиплати скоротяться, а комуналка та продукти перетворяться на розкіш