Україна може зіткнутися з новими випробуваннями у 2025 році, оскільки очікується, що Росія значною мірою покладатиметься на свої величезні людські ресурси.

Це зрушення може змусити Україну розглянути можливість мобілізації жінок, хоча робляться зусилля, щоб уникнути таких заходів. В даний час лише певні категорії жінок можуть піти на військову службу, але ці критерії можуть змінюватись в залежності від розвитку війни. Колишній головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний наголосив на важливості пошуку способів покласти край війні, не розширюючи мобілізацію на жінок.

Військові експерти прогнозують, що стратегія Росії наступного року буде зосереджена на використанні великої кількості особового складу, що становить більшу загрозу, ніж танки чи бронетехніка.

Мобілізація жінок
Мобілізація жінок

Українські оборонні зусилля, ймовірно, зрушать у бік тактики, спрямованої на нейтралізацію якомога більшої кількості ворожих військ, аби врівноважити цю чисельну перевагу.

У разі мобілізації жінок їх ролі, швидше за все, залишаться в рамках допоміжних функцій, таких як логістика, медична допомога та постачання, а не безпосередньо бою. Хоча в даний час не існує планів щодо призначення жінок до штурмових підрозділів, їхня участь у небойових областях може відіграти життєво важливу роль у підтримці ефективності армії.

Попри зростаючий тиск Україна працює над тим, щоб уникнути цього кроку і шукає альтернативні рішення для зміцнення своєї оборони.

Читайте також:

Мобілізація включає нову стратегію: українці самі біжать до ТЦК

Ігор Кондратюк "наїхав" на ТЦК

Мобілізація без повісток та ТЦК: як тепер можуть закликати до ЗСУ