Військові частини в Україні тепер мають право набирати добровольців та резервістів безпосередньо, минаючи ТЦК та СП. Ця зміна спрямована на оптимізацію та прискорення процесу мобілізації за рахунок скорочення непотрібної бюрократії, згідно з заявою Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, повідомляє «znaj.ua».

Полковник Роман Горбач, начальник Головного управління кадрів, пояснив, що згідно з новими правилами добровольці можуть безпосередньо звертатися до командирів конкретних військових частин.

Після подання заяви на вакантну посаду кандидати проходять професійну та психологічну перевірку. Якщо вони її проходять, командир частини спрямовує їх на ВЛК.

ВЛК може бути пройдена за місцем проживання добровольця, реєстрації або у самій військовій частині, що забезпечує гнучкість та знижує необхідність участі ТЦК. Після завершення медичного обстеження командир ухвалює рішення про набір добровольця.

ЗСУ: скрін з відео
ЗСУ: скрін з відео

Набирати добровольців можна як через військові центри набору, так і через цивільні інформаційні платформи, які виступають посередниками для більш ефективного залучення мотивованих кандидатів. Такий підхід мінімізує помилки при призначенні новобранців після навчання і запобігає затримкам, які часто виникають через процедури TЦК.

Новий процес мобілізації, розроблений Генештабом та затверджений Кабміном, спрощує процес вступу добровольців до лав Збройних сил України. Ті, хто бажає служити, тепер можуть безпосередньо зв'язатися з бажаним підрозділом, що прискорює їх інтеграцію у військову службу та забезпечує більш плавну мобілізацію.

Читайте також:

А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не втекти – мобілізація виходить на новий рівень

ТЦК дали більше повноважень: мобілізація та поліція церемонитися не стануть

Скасування відстрочки та мобілізація студентів: на кого першими чекають у ТЦК і можуть закликати