Україна зазнає значного зниження температури найближчими днями, очікуються сильні морози до -5°C, повідомляє Укргідрометцентр. Осінні холоди посилюватимуться, оскільки атмосферні фронти почнуть зміщуватися від країни.

Система високого тиску візьме гору, починаючи з четверга, 17 жовтня, що принесе суху погоду та великі заморозки у багатьох регіонах. Однак до цього у деяких районах досі опади.

Невеликий дощ торкнеться північних і східних частин України у вівторок, 15 жовтня, тоді як решта країни залишиться сухою. У середу, 16 жовтня, дощі припиняться у західних областях, хоча в інших регіонах можуть затриматись деякі дощі.

До четверга антициклон розжене хмари та вологу, що призведе до ясного неба та прохолодніших умов. Вітри змінять напрямок, спочатку дмухаючи із заходу, але потім змістившись на північ і північний схід, що принесе холодніші повітряні маси.

Денна температура загалом коливатиметься від +7°C до +12°C, тоді як у південних та східних регіонах очікується від +12°C до +17°C. Нічні температури значно впадуть, принісши заморозки на землі та в повітрі.

Заморозки
Заморозки

Найхолодніші ночі очікуються з 16 по 19 жовтня:

Західні регіони заморозять з 16 жовтня, температура опуститься до -5°C.

Північні регіони, а також Вінницька та Черкаська області, постраждають від заморозків із 17 по 19 жовтня.

Кіровоградська та Полтавська області, як очікується, також зазнають заморозків 18-19 жовтня.

19 жовтня у південних та Дніпропетровських областях також очікуються нічні заморозки.

У другій половині тижня денні максимуми триматимуться в межах від +6°C до +12°C, а у південних та східних районах буде трохи тепліше – до +15°C.

Читайте також:

"Хвости" за комунальні послуги: як пережити зиму без відключень світла, газу та води

За підготовку до зими українців штрафуватимуть на сотні тисяч гривень

Якими продуктами запастися на складну зиму, щоб потім не кусати лікті