Експерт «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин поділився думками про те, чи варто українцям запасатися продуктами на майбутню зиму, яка, як очікується, буде особливо складною.

В інтерв'ю «Українському радіо» Пензин наголосив, що люди вже планують стратегії виживання на холодні місяці.

«Кожна людина сама розробляє певну стратегію виживання. Кожен приблизно прораховує, яким чином виживати. Якщо в людини є присадибна ділянка, вона вирощує точно не квіти, а те, що допоможе їй вижити взимку», — сказав він.

Зараз ціни на сезонні продукти, такі як фрукти та овочі, знаходяться на найнижчому рівні. Пензин порадив людям запасатися продуктами, які можна зберігати довго, особливо овочами.

Овочі та фрукти, ринок, фото: hyser.com.ua
Овочі та фрукти, ринок, фото: hyser.com.ua

Він також запропонував квасити капусту та робити соління, що допоможе знизити витрати на продукти харчування восени та взимку.

Також Юрій Дученко, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, попередив, що у жовтні очікується подальше зростання цін на продукти харчування, особливо на овочі та молочну продукцію.

Пензин додав, що хоча ціни на м'ясо можуть трохи зрости, зростання, швидше за все, буде помірним через обмежену купівельну спроможність споживачів.

Читайте також:

За межею виживання: соцвиплати скоротяться, а комуналка та продукти перетворяться на розкіш

Заощаджувати доведеться не лише на продуктах: тарифи підвищать ще на 50%

Тепер м'ясо тільки сниться: ціни на головний продукт б'ють усі рекорди