Станом на кінець вересня 2024 року ціни на м'ясо в українських супермаркетах вагалися, відбиваючи зміни економічної ситуації та собівартості виробництва.

М'ясні продукти, які стали дорожчими:

Яловичий гуляш: +22,4%, тепер ціна 301,32 грн/кг.

Свинячий шашлик: +18,4%, тепер ціна 254,70 грн/кг.

Свиняча шийка: +14,0%, вартість зросла до 288,45 грн/кг.

Куряче філе: +9,6%, подорожчало до 163,97 грн/кг.

Це зростання цін значною мірою обумовлено зростанням собівартості виробництва та зовнішніми факторами, такими як війна, що триває, яка порушує ланцюжки поставок і сільськогосподарське виробництво.

М'ясні продукти, які стали дешевшими:

Домашнє сало: -14,8%, тепер ціна 234,00 грн/кг.

Свиняча грудинка: -9,9%, ціна 162,96 грн/кг.

Курячі стегна: -9,5%, зараз 97,95 грн/кг.

М'ясо: скрін з відео
М'ясо: скрін з відео

На превеликий жаль, збої в логістиці, руйнування інфраструктури та проблеми у сільському господарстві суттєво вплинули на ціни на м'ясо.

Також коливання цін на корми та енергію призводять до непослідовних тенденцій ціноутворення, сильніше впливаючи на яловичину та свинину, ніж на курятину та сало.

За даними Інституту аграрної економіки, яловичина та деякі види свинини можуть продовжити зростати в ціні, тоді як курятина та сало можуть побачити подальше зниження чи стабілізацію цін. Очікується, що зростання цін на м'ясо збережеться через економічний і зовнішній тиск, що триває.

Читайте також:

Голод підкрадається непомітно: продукти у жовтні вразять новими цінами

Нова хвиля подорожчань накрила головні продукти харчування: доведеться сидіти на сухарях

Коли ціни на продукти зашкалюють: унікальний рецепт домашнього хліба, від якого не видужують