Оскільки українці готуються до ще однієї складної зими, особливо з прогнозами дуже низьких температур, компанія Yasno поділилася важливими порадами, які допоможуть мешканцям залишатись у теплі під час опалювального сезону.

Двері та вікна: перевірте наявність тріщин та при необхідності відрегулюйте фурнітуру або вентиляційні отвори. Це запобігає витоку теплого повітря та попадання холодного повітря в будинок.

Розташуйте дивани та крісла подалі від стін, щоб підтримувати комфортну температуру у зонах відпочинку. Переконайтеся, що меблі не загороджують радіатори, що дозволяє їм ефективно нагрівати повітря, а не нагрівати меблі.

Також очистіть радіатори від пилу та розгляньте можливість встановлення за ними фольгованих екранів, щоб збільшити тепловіддачу до 20%. Також переконайтесь, що штори не закривають радіатори.

Батареї. Фото: YouTube
Батареї. Фото: YouTube

Перевірте електричну систему на наявність проблем, оскільки підвищене навантаження під час опалювального сезону може призвести до збоїв. Переконайтеся, що всі розетки та електроприлади знаходяться у хорошому робочому стані.

З огляду на очікувані вимкнення електроенергії дуже важливо підготувати резервні зарядні станції для пристроїв. Це гарантує наявність електроенергії під час вимкнення.

Читайте також:

Готуємось до заморозків: коли розпочнеться опалювальний сезон

Про допомогу можна забути: багато хто позбавить субсидії на комунальні послуги в опалювальному сезоні

Підготовка до найгіршого сценарію: опалювальний сезон випробує на міцність кожного