Україна готується до майбутньої зими, покладаючись на власний видобуток газу. Під час прес-конференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що ця зима може стати однією з найскладніших, як повідомляє видання «znaj.ua».

Хоча уряд працює над підвищенням енергетичної стабільності країни, проблеми залишаються. Шмигаль підкреслив, що Україна має суттєвий запас газу вітчизняного видобутку, а Нафтогаз виробив 8,6 млрд. кубометрів за перші сім місяців 2024 року, що на 7% більше, ніж у попередньому році.

Очікується, що ці запаси допоможуть країні уникнути додаткових закупівель газу з-за кордону. Однак Шмигаль попередив, що, незважаючи на це, попереду можуть бути ще перешкоди.

"Енергетична стійкість - один з наших найбільших викликів цієї зими", - заявив він.

Опалювальний сезон
Опалювальний сезон

Так, поки триває підготовка, ситуація залишається складною. Уряд зміцнює критично важливу енергетичну інфраструктуру, впроваджуючи захисні заходи, такі як оснащення об'єктів габіонами, заповненими піском та залізобетонними конструкціями. Нині 85% цих об'єктів захищено.

Незважаючи на ці зусилля, немає жодних гарантій, що українці уникнуть труднощів у опалювальний сезон. Шмигаль закликав громадськість реалістично оцінювати ситуацію та готуватися до можливих труднощів, забезпечуючи тепло та комфорт у будинках протягом усіх важких зимових місяців.

Читайте також:

100 мільйонів доларів: українцям роздадуть потужну допомогу на підготовку до зими

Субсидії в опалювальному сезоні не буде: як не втратити допомогу у найскладнішій зимі

Українці переплачуватимуть за тарифи взимку: чи реально справедливо платитимуть за комуналку