Заступник голови Дніпропетровської області Надія Задорожна нещодавно провела переговори з представниками УВКБ ООН щодо підготовки до зими для вразливих верств населення.

Партнери ООН збираються запустити кілька проектів, спрямованих на надання допомоги нужденним у міру наближення холодних місяців.

Задорожна наголосила на важливості підтримки людей, які зіткнулися з труднощами, особливо у Нікопольському районі, у комунальних гуртожитках та серед переміщених осіб.

«Всі ми розуміємо, що зима буде не простою. Особливо для тих, хто опинився у складних обставинах. Повинні подбати про них. Співпрацю налагодили з УВКБ ООН. Це вже наші добрі друзі. Чи зможемо підтримати людей Нікопольщини, мешканців комунальних гуртожитків у громадах, переселенців» , - сказала вона .

Один із ключових проектів включає надання ізоляційних матеріалів, таких як клейка стрічка для герметизації вікон та тепловідбивні екрани, які допоможуть зберегти тепло в будинках.

Отопление. YouTube
Отопление. YouTube

Переміщені особи, які проживають у тимчасових сховищах, отримають зиск від заміни вікон та розподілу обігрівачів. У гуртожитках будуть встановлені нові склопакети для покращення ізоляції.

В даний час ведуться роботи з відбору бенефіціарів та складання списку осіб, які мають право на допомогу. На зустрічі з президентом Володимиром Зеленським Верховний комісар ООН Філіппо Ґранді оголосив про додатковий пакет допомоги у розмірі 100 мільйонів доларів, що дозволить запустити ще більше ініціатив підтримки.

ООН також збирає заявки на генератори та зарядні станції у регіоні. Крім того, спільно з Міністерством реінтеграції та Міністерством соціальної політики України ООН надасть фінансову допомогу у розмірі 21 000 гривень на сім'ю у прифронтових районах, спрямовану на закупівлю твердого палива для підготовки до зими.

Читайте також:

Виплати та соцдопомога для українців призначатимуть по-новому: які зміни чекають громадян

Пенсія від 8 тисяч гривень: хто тепер отримуватиме такі виплати

Українцям платитимуть по дві соцдопомоги одразу: хто отримає кілька виплат одночасно