Кожна досвідчена господиня знає, що сир не той продукт, який можна і варто купувати на користь. Ще б пак, щоб не викидати цей дорогий корисний продукт, рекомендується купувати стільки, скільки зможете з'їсти в найближчі 2-3 дні. Вся річ у тому, що м'які сири зберігаються протягом 3 днів, плавлені – не більше 2 діб, а твердий сир – 7-10 днів. І навіть знаючи ці терміни, більшість господинь так чи інакше припускаються грубої помилки при зберіганні сиру.

Так, зберігати сир рекомендується в пергаментному папері (та, яку використовують при випіканні). Такий папір частково пропускає повітря і не дозволить сиру засохнути.

Вся річ у тому, що сир є "живим" продуктом. І він, хоч як це дивно, весь час дихає. Тому так важливо ретельно дотримуватись усіх умов його зберігання.

Якщо ж зберігати сир у плівці або пакеті, то сир почне "задихатися" та зіпсується його смак, оскільки під плівкою розмножуються небезпечні мікроорганізми. У результаті сир перетворюється на їжу, що становить серйозну небезпеку для людського організму.

Як правильно зберігати сир

Ідеальна температура зберігання сиру – 6-8 градусів, вологість – 90 відсотків.

Полиця для сиру в холодильнику - нижня полиця або ящик для фруктів та овочів. Сир не любить різких перепадів температур, інакше він або пропаде, або почне кришитися.

Спочатку зніміть плівку з продукту. Після цього покладіть страву в скляну сирницю або маслянку. І лише після виконання всіх перерахованих вище дій сир можна відправити в холодильник.

При такому варіанті зберігання продукт довго залишатиметься свіжим, смачним та абсолютно безпечним.

Читайте також:

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів з яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці

Взявши один, ви вже точно не зупинитесь: рецепт курячих рулетиків із сиром, яких завжди здається мало

Найкраща закуска на всі випадки життя: рецепт швидких конвертиків з лавашу з помідором та сиром