Від пограбування не застрахований ніхто. При цьому, якщо вірити статистиці, більшість крадіжок із зломом займають лише близько 15 хвилин, проте наслідки можуть бути колосальними. Не дивно, що у пошуках незвичайних, але ефективних порад з безпеки багато українців звертають увагу на несподівані варіанти.

Європейці завжди кажуть, що якщо немає можливості встановити систему спостереження, то можна використовувати алюмінієву фольгу як індикатор безпеки.

Довідка:

  • Алюмінієва харчова фольга - гнучкий лист алюмінію, мінімальна товщина якого досягає 0,001 мм, закручений навколо картонної втулки і упакований у плівку або картонну упаковку. Матеріал нетоксичний, а також не надає ніяких сторонніх запахів та присмаків продуктам.

Так, якщо обмотати фольгою ручку вхідних дверей, то це допоможе визначити, якщо хтось крадькома спробує увійти до будинку. Вся справа в тому, що чутливість фольги дозволяє залишати помітні сліди при найменшому контакті, що робить її чудовим інструментом виявлення можливих спроб вторгнення.

Крім того, вид дверної ручки, обгорненої алюмінієвою фольгою, може викликати сумніви та коливання потенційного зловмисника. Ще б пак, така дія нагадує про уважність мешканців і може викликати відчуття непередбачуваності, що додає додатковий шар захисту.

До речі, крім візуальної корисності, алюмінієва фольга видає ще й характерний звук за будь-якого руху. Це може бути як додаткова тривога, надаючи можливість жителям швидко реагувати на спроби вторгнення.

Зазначимо, що хоча цей метод і не є панацеєю для безпеки, але він може бути додатковим інструментом для виявлення можливих загроз та покращення безпеки власного будинку.

Читайте також:

Навіщо водії возять під сидінням дерев'яну прищіпку: хитрість, яка допоможе заощадити гроші

Секрет на мільйон: навіщо просунуті автомобілісти натирають лобове скло картоплею

Навіщо хитрі городники посипають грядки крупами: зробіть це і ви здивуєтеся