Кожен власник автомобіля знає, що вже після кількох місяців активного користування транспортним засобом у салоні авто зникає відчуття новизни. Так, у машині починає пахнути паливом, мастильними матеріалами, улюбленими парфумами та одеколонами власників, а також їжею. Існує безліч способів боротьби з цією проблемою, і одним із несподіваних, але ефективних методів є використання дерев'яної прищіпки для білизни.

І правда, звичайна дерев'яна прищіпка для білизни допоможе прибрати неприємний запах з салону автомобіля. Для цього необхідно нанести на прищіпку пару крапель ефірної олії на свій розсуд і закріпити предмет на решітці вентиляції.

За словами фахівців, приємний запах триматиметься в салоні автомобіля довше, ніж при використанні спеціальних ароматизаторів, що суттєво заощаджуватиме водію.

Важливо!

  • Вибір аромату залежить від особистих уподобань водія, але найчастіше використовуються олії з цитрусовими, лавандовими або м'ятними ароматами.
  • Олію рекомендується розподіляти по прищіпці рівномірно, забезпечуючи насичений, але не надмірний аромат.

Тепер місце для прищіпки. Виберіть зручне місце в салоні вашого автомобіля, де вона не заважатиме вам під час водіння. Хорошим варіантом може бути прикріплення прищіпки до вентиляційних грат або обшивки салону.

Як тільки прищіпка закріплена, дайте їй час для того, щоб дерево ввібрало ефірну олію. При включенні вентиляції або при русі автомобіля повітря проходитиме через прищіпку, поширюючи аромат по всьому салону.

Згодом запах буде менш інтенсивним. Щоб його оновити, рекомендується просто додати кілька крапель ефірної олії на прищіпку.

До речі, цей лайфхак також чудово працює у будинку чи офісі, просто закріпивши прищіпку на вентиляційній решітці.

Читайте також:

Як прибрати неприємний запах одягу з секонд-хенду: 2 хитрощі, які приємно здивують

Як позбутися неприємного запаху в раковині без хімії - дивовижний лайфхак

Як швидко позбутися неприємного запаху з взуття: у гостях точно не буде соромно