Тепер відомо, що споживання сиру, особливо камамбера, пов'язане з поліпшенням пам'яті та поліпшенням роботи мозку, як свідчать результати досліджень у галузі нейробіології.

Переваги пояснюються складом продукту, який містить корисні кислоти, плісняву Penicillium camemberti і сполуки, які стимулюють розвиток клітин мозку.

Сир. Фото: YouTube
Сир. Фото: YouTube

Дані дослідження, проведені на мишах, показали, що камамбер має захисні властивості для судин мозку, захищаючи їх від негативного впливу дієт з високим вмістом жирів. Крім того, він підтримує ріст нейронів, сприяючи загальному здоров'ю мозку.

Так, цей дивовижний факт може змінити погляд багатьох на цей продукт.

Читайте також:

З 1 січня всі медичні послуги стануть платними: що потрібно, щоб не розоритися на здоров'я

Рецепт довголіття: секрет вічної юності для здорового життя

Картопля небезпечна для організму: як популярний продукт гробить здоров'я