Запечена картопля, загорнута у фольгу, може становити небезпеку для здоров'я через потенційне зростання шкідливих бактерій, зокрема Clostridium botulinum, що викликають ботулізм.

Поєднання вологи та низького рівня кисню всередині фольги створює ідеальне середовище для процвітання цих бактерій. Цей ризик посилюється, оскільки картопля росте під землею і може переносити спори бактерій у ґрунті.

Картопля
Картопля

Щоб звести до мінімуму небезпеку, картоплю слід ретельно мити перед запіканням, щоб видалити всі спори. Також рекомендується їсти запечену картоплю відразу після приготування.

Якщо потрібно зберігання, не залишайте її в теплому середовищі більше двох годин, оскільки це може зробити її небезпечнішою для вживання. Правильне поводження та швидке вживання є ключем до зниження ризику бактеріального зараження.

Читайте також:

Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів

Українцям виплатять величезні суми: хто отримає до мільйона гривень за здоров'ям

Як перевірити сир просто в магазині та відрізнити його від підробки: ці хитрощі збережуть гроші та здоров'я