28 жовтня в деяких областях України розпочалися аварійні відключення електроенергії через атаки російських безпілотників на енергетичну інфраструктуру.

Удари з використанням безпілотників Shahed порушили роботу критично важливих об'єктів, що викликало реакцію у відповідь місцевих постачальників електроенергії.

За вказівкою «Укренерго» обмеження подачі електроенергії було запроваджено у кількох районах Полтавської області, зокрема у Лубенському та Миргородському районах. Відключення торкнулися дев'яти колишніх адміністративних районів: Миргородський, Лубенський, Лохвицький, Гадяцький, Гребінківський, Хорольський, Оржицький, Чорнухинський та Пирятинський. Загальне зниження потужності цих районах становило 25 МВт.

Відключення від світла
Відключення від світла

На Сумщині відключення почалися о 09:06, внаслідок чого було відключено понад 16 000 споживачів. Найбільш постраждалими територіями стали частини Конотопського (черга 5) та Роменського (черги 1 та 2) районів, де було запроваджено значні обмеження для стабілізації мережі.

Крім того, повідомлення обласної адміністрації підтвердили, що раніше того ж дня російські безпілотники завдали удару по енергетичній інфраструктурі Конотопського району.

Незважаючи на атаку, підрозділи ППО успішно перехопили шість безпілотників, запобігши подальшим збиткам.

Читайте також:

Відключення світла вже на порозі: настають темні та холодні часи

Відключення світла - не біда: скільки коштуватиме енергонезалежність будинку

Масові відключення світла вже на носі: що принесе листопад і скільки будемо без електрики