ТЦК почав скасовувати відстрочки від мобілізації, отримані корупційним шляхом. Якщо відстрочку або «білий квиток» було отримано шляхом хабара, тепер їх можна анулювати після арешту учасників схеми, повідомляє видання «znaj.ua».

Примітним прикладом є скасування відстрочок для 225 осіб в Ужгороді, які скористалися шахрайською «студентською схемою» після арешту ректора університету. Служба безпеки України та Національна поліція також розкрили три корупційні схеми, спрямовані на ухилення від мобілізації у Києві, Черкасах та Закарпатті.

На Закарпатті ректора та проректора університету було затримано за набір чоловіків без вступних іспитів, тим самим сприяючи їх відстроченням.

TЦK
TЦK

У Київській області було виявлено заступника директора коледжу, який допомагав у ретроактивному наборі студентів для отримання відстрочок.

Тим часом у Черкасах трьох членів військово-лікарської комісії спіймали на продажу підроблених медичних висновків про визнання осіб непридатними до служби.

Всім, хто замішаний у цих схемах, висунуто звинувачення за Кримінальним кодексом за зловживання впливом та перешкоджання законній діяльності Збройних сил України з можливим покаранням до восьми років позбавлення волі.

Читайте також:

Мобілізація змінила терміни: у ЗСУ повідомили про оновлення

ТЦК викликатимуть пенсіонерів: що відбувається та що готує мобілізація

Обов'язкова мобілізація жінок: що готує доля українців