Повідомляється, що сніг навряд чи прийде до кінця жовтня, але ситуація може змінитися на початку листопада.

Синоптики прогнозують, що циклон, що розвивається, принесе дощі, в деяких районах може випасти мокрий сніг, як повідомляє видання «znaj.ua».

Однак формування стійкого снігового покриву поки що не очікується.

Прогнози показують, що до кінця жовтня в Україні буде переважно суха погода з невеликими чи відсутніми опадів. Імовірність дощу з мокрим снігом більш ймовірна на початку листопада, хоча будь-яке накопичення снігу, швидше за все, буде недовгим.

Метеорологи зазначають, що глобальна зміна клімату призводить до скорочення холодних періодів. В останні роки осінь починається пізніше, а середньомісячні температури стабільно на 1,5–2 градуси вищі за норму. Хоча загальна тенденція свідчить про потепління, періодичні похолодання неминучі.

Зима
Зима

Незважаючи на загальну тенденцію до потепління, очікується, що листопад та грудень залишаться у межах типових кліматичних норм.

Це говорить про те, що можливі опади у вигляді снігу та періоди холоду, але їхня тривалість, швидше за все, буде коротшою, ніж у минулому.

Метеорологи пояснюють, що хоча Україна залишається сприйнятливою до арктичних повітряних мас, їх вплив на клімат країни з часом зменшується.

Таким чином, українці можуть очікувати на дощову погоду з рідким мокрим снігом на початку листопада, але значний сніговий покрив, швидше за все, не з'явиться до кінця зими.

Читайте також:

Погода взимку вразить українців: до чого готуватись

Опалювальний сезон залишиться лише у мріях: яких українців позбавлять тепла суворої зими

Зима вже тут: українцям почали продавати ялинки по 16 тисяч гривень