Майбутній навчальний рік в Україні буде пов'язаний зі значними труднощами через можливі відключення електроенергії та повномасштабну війну.

Однак учні можуть розраховувати на перерву у навчанні, незалежно від того, чи навчаються вони очно чи дистанційно.

У навчальному році 2024-2025 шкільні педагогічні поради матимуть повноваження самостійно встановлювати графіки канікул. Школи можуть вирішувати, чи проводити окремі осінні та весняні канікули, чи продовжити зимові канікули залежно від погодних умов, проблем безпеки та енергетичної ситуації у своєму регіоні.

У Києві зимові канікули заплановані з 23 грудня 2024 року до 11 січня 2025 року. Крім того, учні початкової школи матимуть тижневі канікули у лютому з 17 по 22 лютого 2025 року.

Проте графік може різнитися у різних регіонах. Наприклад, Кропивницький вирішив скасувати осінні канікули, що призведе до триваліших зимових канікул, при цьому учні отримають місяць відпочинку.

Школа
Школа

Зважаючи на гнучкість, надану школам, тривалість канікул не буде однаковою по всій країні. Місцеві адміністрації коригуватимуть графіки з урахуванням своїх унікальних обставин, балансуючи між безпекою, погодою та проблемами інфраструктури.

Незважаючи на труднощі цього року, школи прагнуть надати учням змістовні перерви, щоб підзарядитись та підготуватися до майбутніх випробувань.

Тривалість зимових канікул може змінюватись, але всі рішення будуть в першу чергу спрямовані на благополуччя та безпеку учнів та персоналу.

Читайте також:

У школах для дітей запровадили серйозні обмеження: історичне рішення ухвалено

Гроші на школу та дитсадок: як вкладатися в освіту дітей з розумом, щоб "не кинули"

Ідеальний перекус для дітей у школі: рецепт вафель із кисломолочного сиру нашвидкуруч