Повідомляється, що Україна готується до значного зростання інфекційних захворювань, особливо грипу та COVID-19, вже у листопаді, а пік очікується перед Новим роком, згідно з заявою епідеміолога Людмили Мухарської для каналу Times of Ukraine.

Варто зазначити, що прогнозується різке зростання вірусних інфекцій, особливо серед дітей, причому значна частина інфікованих, як очікується, будуть дітьми (61,1% зареєстрованих випадків).

Коронавірус. Фото: YouTube
Коронавірус. Фото: YouTube

Друга хвиля у січні: після святкового сезону може статися ще один сплеск випадків, оскільки сім'ї та діти повертатимуться з відпусток та зборів із підвищеним ризиком зараження вірусами.

«Готуємо противірусні пігулки: вже у листопаді очікується значне збільшення інфекційних захворювань. Пік зростання – перед Новим Роком, – епідеміолог Людмила Мухарська ексклюзивно для каналу Times of Ukraine», – йдеться у повідомленні.

Скрін публікації
Скрін публікації

Цей прогноз наголошує на важливості профілактичних заходів, таких як вакцинація, належна гігієна та, можливо, противірусне лікування, особливо з урахуванням високого рівня інфікування серед дітей, очікуваного найближчими місяцями.

Читайте також:

Українцям виплатять величезні суми: хто отримає до мільйона гривень за здоров'ям

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Несподіване відкриття: як насправді смартфони впливають на наше здоров'я