11 жовтня більшість українців помітили, що бабине літо, судячи з усього, закінчилося і прийшло похолодання.

Хоча температура опустилася ще не сильно, але сонця не видно і холодний вітер змушують скуштувати.

Осінь
Осінь

Так, зміна погоди сталася і справді дуже різкою, і синоптик Наталія Діденко розповіла, чого чекати далі.

Незважаючи на прихід атмосферного фронту, більша частина території України ще насолоджуватиметься сухою погодою. Найтепліше буде на півдні та в центральних областях, де температура повітря досягне 20-25 градусів. На сході країни очікується 20-23 градуси тепла, а на півночі – 19-21 градус.

Західні області зазнають найбільшого зниження температури через вплив холодного фронту. Тут стовпчики термометрів покажуть лише 12-16 градусів тепла. Однак у Чернівецькій області та на Хмельниччині повітря ще буде теплішим, до 19 градусів.

У Києві 11 жовтня більшість дня буде сухою, але ввечері до столиці наблизиться холодний дощовий фронт. Спочатку опади будуть незначні, але вже 12 жовтня вони посиляться. У суботу столиця опиниться під впливом холодного повітря та температура різко знизиться до 11-12 градусів тепла.

До неділі, 13 жовтня, атмосферний фронт пройде усією територією України, приносячи холодне повітря у всі області. Така різка зміна погоди, особливо восени, може негативно вплинути на самопочуття людей, у тому числі тих, хто страждає на хронічні захворювання.

Читайте також:

Так робили наші діди: як складати дрова, щоб вони залишалися сухими і добре зберігалися.

Тариф на світ з листопада: скільки доведеться платити за кВт?