Україна зіткнулася з перспективою значних відключень електроенергії майбутньої зими через очікуваний дефіцит в енергосистемі.

Сергій Коваленко, генеральний директор енергетичної компанії «Ясно», підтвердив, що обмеження електроенергії очікуються через потенційний дефіцит, хоча точні масштаби залишаються невизначеними.

Коваленко також зазначив, що компанія не ввела жодних нових інновацій для цієї зими, оскільки підготовку вже було зроблено у 2022 році. Він наголосив, що ситуація може призвести до дефіциту електроенергії протягом тривалого часу, особливо у великих містах.

"Зрозуміло, що обмеження електроенергії взимку будуть через дефіцит. Відсотки дефіциту не прогнозуватиму, достатньо знати, що це може бути - точка", - запевняє він.

Блекаут
Блекаут

Також, за словами Олександра Харченка, директора Центру енергетичних досліджень, жителі таких міст, як Київ, Харків та Одеса, можуть зіткнутися з відключеннями електроенергії тривалістю до 16 години на добу.

Київ: найбільше місто України може зіткнутися з дефіцитом потужності в 700-900 мегават взимку. Якщо зовнішні джерела енергії будуть недоступні, тривале вимкнення електроенергії може стати нормою.

Харків: перебуваючи неподалік лінії фронту, енергетична інфраструктура Харкова знаходиться під загрозою руйнування, що робить її вкрай вразливою.

Одеса: не має власних потужностей з виробництва енергії і сильно залежить від зовнішніх джерел електропостачання, що робить її схильною до дефіциту.

Читайте також:

Тариф на світ з листопада: скільки доведеться платити за кВт

Нові відключення світла можуть розорити кожного: підготуйте себе, щоб не заплатити купу грошей

Добами без світла та води: українців попередили про блекаути