Українців закликають захистити свої прилади від потенційних стрибків напруги, які можуть виникнути через відключення світла.

Крім простого відключення таких пристроїв, як телевізори, холодильники та бойлери, рекомендується встановити реле напруги, яке автоматично відключає обладнання, коли рівень відхиляється від норми.

Павло Солоха, технічний директор Черкасиобленерго, наголосив, що стрибки напруги є частою проблемою під час перебоїв із електропостачанням. Найпростіший спосіб захистити свої прилади – відключити їх від розетки.

Ця порада особливо важлива для критично важливих приладів, таких як холодильники та бейлери, які слід відключати щоразу при відключеннях.

Бойлер
Бойлер

Після відновлення подачі електроенергії найкраще зачекати 10-15 хвилин, перш ніж знову підключати ці прилади.

Крім того, рекомендується встановити стабілізатори напруги або джерела безперебійного живлення (ДБЖ). Вони підтримують постійний рівень напруги, у той час як системи ДБЖ забезпечують тимчасове живлення пристроїв під час короткочасних вимкнень.

Так, впровадження таких заходів, як реле напруги та стабілізатори, може значно знизити ризики, пов'язані з майбутніми перебоями у подачі електрики.

Читайте також:

Тарифи на світ таки зміняться: у YASNO повідомили, скільки платитимемо

Добами без світла та води: українців попередили про блекаути

Українці будуть з інтернетом, коли повернуться відключення світла, але є нюанс – пощастить "обраним"