З 1 жовтня 2024 року українські інтернет-користувачі можуть зіткнутися з вищими цінами через нові правила, які вимагають від провайдерів ухвалення єдиної системи оподаткування.

Проте Віталій Лаут, директор черкаського інтернет-провайдера McLaut, запевнив клієнтів, що планів підвищення тарифів найближчим часом не існує.

Як запевняє Віталій Лаут, McLaut зосереджує свої зусилля на модернізації своїх послуг шляхом переведення абонентів на пасивні оптичні мережі. Цей перехід покликаний покращити якість обслуговування та оптимізувати підтримку клієнтів.

Для усунення можливих перебоїв у подачі електроенергії McLaut встановив генератори та резервні батареї, що дає змогу продовжувати роботу до трьох днів без електрики. Цей захід гарантує, що критична інфраструктура, яка залежить від McLaut, залишиться працездатною.

Клієнти в приватних будинках, під'єднані до McLaut, підтримуватимуть свої інтернет-послуги доти, доки в них є альтернативні джерела живлення, як-от генератори або сонячні панелі.

Інтернет. Скріншот з відео на Youtube
Інтернет. Скріншот з відео на Youtube
Інтернет. Скріншот з відео на Youtube

"Це стосується і критичної інфраструктури, яка працює через нас. Приватні будинки по всій Черкаській області, які до нас під'єднані, матимуть інтернет, якщо в них є живлення: генератори, сонячні панелі тощо", - заявив він.

Розгортання пасивних оптичних мереж йде за графіком, і компанія надає пріоритет установкам на основі запитів клієнтів. Ця ініціатива щодо оновлення реалізується не лише у Черкасах, а й у прилеглих містах, таких як Золотоноша та Канів.

За допомогою цих ініціатив McLaut прагне надавати надійні інтернет-послуги одночасно справляючись з новими нормативними вимогами і готуючись до можливих перебоїв в електропостачанні.

Читайте також:

Не лише комуналка та продукти: в Україні сильно подорожчає інтернет

Відключення світла та морози: у яких містах ймовірний найкритичніший сценарій

Відключення світла повертаються: як підготувати будинок та техніку до жорсткої зими та чого очікувати