У відповідь на складну ситуацію з опаленням в Україні уряд вирішив продовжити програму допомоги на майбутній опалювальний сезон.

Мета цієї ініціативи — забезпечити українців дровами, особливо тих, хто не має доступу до газового опалення.

Запущена у 2023 році, програму буде продовжено на опалювальний сезон 2024–2025 років. В рамках цієї ініціативи домогосподарства, які використовують тверде паливо для опалення, можуть одержати фінансову допомогу.

Сім'ї, які мають право на отримання субсидії, можуть отримати до 16 234 грн на рік на дрова, у той час як певні категорії громадян отримають 13 600 грн.

У 2024 році субсидія доступна українцям, які опалюють свої будинки виключно твердим паливом, наприклад, пічним опаленням. Ця допомога надається у вигляді одноразової виплати щороку.

Важливо наголосити, що право на отримання субсидії мають мешканці певних регіонів, включаючи Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Суми, Херсон, Луганськ, Запоріжжя, Чернігів та Миколаїв.

Опалення взимку, фото: youtube.com
Опалення взимку, фото: youtube.com

Однак це стосується лише тих, хто мешкає в радіусі 10 кілометрів від кордону з Росією або поблизу зон бойових дій. Жителі тимчасово окупованих територій також можуть одержати цю допомогу.

Щоб подати заявку на субсидію на дрова, люди мають звернутися до місцевого відділення соціального захисту. До заяви необхідно додати декларацію про доходи за попередній рік, а в деяких випадках може знадобитися підтвердження використання дров для опалення.

Процес отримання субсидії на дрова дуже нагадує подачу заявки на житлову, що робить його знайомим багатьом заявників.

Читайте також:

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Субсидії та пенсії наступного року: чи скасує влада соціальні виплати

Переселенці отримуватимуть гроші за новими правилами: як не втратити виплати ВПО