Уряд має намір підтримувати понад 1,5 млн переселенців за допомогою постійної фінансової допомоги. Крім того, буде реалізовано більш цілеспрямовані заходи підтримки для надання допомоги тим, хто дійсно її потребує.

Значною зміною є те, що ті ВПО, чия допомога була продовжена в березні, за винятком вагітних жінок, отримають автоматичне продовження виплат.

Після цього продовження органи соціального забезпечення проведуть перевірку протягом місяця, щоб переконатися, що бенефіціари, як і раніше, відповідають критеріям права на отримання допомоги. Якщо буде виявлено якісь невідповідності, виплати припиняться наступного місяця.

Для осіб, чия допомога не продовжується автоматично, є можливість подати заяву на отримання допомоги. Пенсіонери, які отримують до 9444 гривень, також можуть продовжити отримання соцвиплат. Раніше це становище застосовувалося лише до тих, хто класифікувався як «непрацездатний», що обмежувало права інших осіб, наприклад дітей, які отримують пенсії з нагоди втрати годувальника.

У випадках, коли платіж було пропущено через технічні проблеми, допомога надавалася заднім числом з 1 березня 2024 року тим, хто має на неї право.

Переселенці
Переселенці

Крім того, сім'ї, чиї будинки були зруйновані або пошкоджені внаслідок війни, можуть претендувати на продовження підтримки.

Студенти очної форми навчання у віці до 23 років можуть скористатися розширеними виплатами, якщо вони відповідають необхідним вимогам.

Помітною зміною для військовослужбовців є те, що їхню фінансову підтримку не буде включено до розрахунку сімейного доходу, і не буде необхідності надавати довідки УБД.

Оцінка сімейного доходу охоплюватиме доходи подружжя, незалежно від їхнього місця проживання, за винятком зниклих безвісти, є у полоні, за кордоном або на територіях під окупацією. Українці від 60 років можуть подати заявку на розширену допомогу, і при оцінці враховуватиметься лише їхній сімейний дохід.

Крім того, при поданні заяв на отримання допомоги соціальне забезпечення тепер надаватиме інформацію про кількість документів, які були подані і про дату прийняття.

Читайте також:

Українцям підготували додаткові соцвиплати: вистачить не лише на комуналку

Українцям виплатять величезні суми: хто отримає до мільйона гривень за здоров'ям

Українцям виплатять по 100 тисяч гривень: хто отримає фінансову допомогу