Починаючи з жовтня 2024 року, мешканці багатоквартирних будинків в Україні бачитимуть вищі рахунки за газові послуги.

Це збільшення пов'язане із поверненням послуг з технічного обслуговування газопроводів за межами квартир, які роками ігнорувалися. Харківські Газмережі підтвердили, що до більшості клієнтів будуть застосовуватись додаткові збори.

Споживачі газу повинні будуть сплачувати додаткові збори у жовтні за технічне обслуговування газопроводів, сума яких змінюватиметься залежно від постачальника послуг та кількості квартир у кожному будинку.

Важливо, що платежі за послуги з технічного обслуговування відокремлені від звичайних зборів за розподіл газу. Споживачі повинні бути обережними, щоб вказати, що платіж здійснюється за «технічні послуги».

Інструкції з оплати:

Особисті платежі (у відділеннях Укрпошти чи банку): обов'язково повідомте оператора, що платіж здійснюється саме за обслуговування газопроводу.

Газ
Газ

Програми ПриватБанку та Ощадбанку: виберіть розділ послуг з розподілу газу у вашому районі та виберіть «оплата за технічне обслуговування ВБСГ».

Інші банківські програми: введіть необхідні банківські реквізити Газсети, позначте платіж за «технічні послуги» та вкажіть свої особисті дані, включаючи повне ім'я, номер рахунку та адресу.

Платформа EasyPay: введіть код ЄДРПОУ вашої філії Газсети та оберіть «Оплата за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку».

З набранням чинності цими змінами мешканцям важливо двічі перевірити свої платіжні реквізити, щоб переконатися, що збори застосовуються правильно.

Читайте також:

Від 100 гривень за куб: нові тарифи на комуналку залишать за межею бідності

Тариф на опалення дуже підвищили

9 гривень за кіловат: новий тариф на електроенергію "доб'є" українців