Військовозобов'язані, які не оновили дані військового обліку або не мають необхідних документів, можуть мати серйозні наслідки, оскільки правоохоронні органи ведуть активний пошук таких осіб.

Про це повідомив в інтерв'ю «Західному кур'єру» в. о. заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК та СП Андрій Мороз.

За його словами, наявність застарілих даних військового обліку автоматично робить військово-пов'язаного порушником, що може спричинити адміністративні стягнення: «Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники щодня їх виявляють під час оповіщення та передають поліції».

Є також особи, які мають право на відстрочку, але не поновили дані. Мороз також пояснив, що навіть ті, хто має документи, що не відповідають необхідним стандартам, вважаються порушниками.

ТЦК
ТЦК

«Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка, – також порушники. Таких людей багато. Усі вони перебувають у розшуку та щодня встановлюються нашими працівниками. Ми передаємо їхнім представникам поліції, їх залучають до адмінвідповідальності», - сказав він.

Після поновлення даних українці проходять медичне обстеження. Якщо ви придатні до служби та не маєте дійсної відстрочки, вас швидко відправлять до навчального центру для початку служби.

Крім того, згідно з новими правилами, військкомати можуть збирати та вносити актуальні дані до системи «Оберіг». Це дозволяє владі дізнатися про ваше місце проживання, як з вами зв'язатися і де ви працюєте. Щоб вас не оголосили у розшук, важливо переконатись, що ваші дані актуальні.

Читайте також:

На ТЦК чекають 17-річних українців: або "Резерв+", або штраф до 25 тисяч

Усі, хто має відстрочку, можуть бути мобілізовані: ТЦК попереджає про масовий заклик

ТЦК дали українцям 10 днів: що готують нова мобілізація та повістки через "Укрпошту"