З 1 червня 2024 року в Україні ввели нові тарифи на електроенергію, за якими побутові споживачі тепер платитимуть 4,32 гривні за кіловат-годину незалежно від рівня споживання.

Ця зміна, як повідомляють в YASNO, означає, що споживачі більше не користуватимуться різними тарифами в залежності від того, чи вони споживали до або більше 100 кіловат-годин на місяць.

Єдиний тариф: вартість електроенергії встановлена ​​у розмірі 4,32 гривні за кіловат-годину для всіх домогосподарств.

Виняток на опалювальний сезон: для абонентів, які використовують системи електричного опалення, діє пільговий тариф 2,64 гривні за кіловат-годину для тих, хто споживає до 2000 кіловат-годин.

Світло: скрін з відео
Світло: скрін з відео

Окрім цього, постачальник електроенергії YASNO повідомив, що з жовтня може статися більше відключень електроенергії через зростання споживання.

Також, незважаючи на можливі коливання в моделях споживання протягом дня, очікується, що загальні суми рахунків залишаться стабільними.

Ця нова структура тарифів є істотною зміною для споживачів, оскільки вона спрощує виставлення рахунків, але також може призвести до вищих витрат для тих, хто має великі потреби в енергії поза опалювальним сезоном і не тільки.

Читайте також:

Нові тарифи на опалення, газ та воду "доб'ють" українців: Нацбанк приголомшив народ

Комуналка "висушить" гаманець до копійки: ще один тариф зросте в ціні

Ось так "сюрприз" до зими: тарифи на опалення зміняться