Неприємний запах у шафі може стати справжньою проблемою, особливо якщо вона переходить на одяг. І справді, одяг, що довго лежить у шафі, неминуче втрачає свою свіжість. Ця проблема може виникнути з різних причин і важливо ефективно позбутися запаху та запобігти його повторній появі.

Так, одяг, який має затхлий запах, носити не хочеться зовсім. Хтось скаже, що пробему можна вирішити елементарно звичайним пранням. Однак, найчастіше затхлий запах не йде після миття. На щастя є простий спосіб застрахувати одяг від такої проблеми.

Стало відомо, щоб більше не стикатися із сирим одягом у шафі, потрібно розмістити у ньому кілька пігулок активованого вугілля.

Справа в тому, що активоване вугілля видаляє небажані запахи, діючи як природний адсорбент, який затримує запах усередині активованого вугілля та зберігає його. Більш того, активоване вугілля вбирає ще зайву вологу, допомагаючи зберегти в ньому оптимальний мікроклімат. В результаті весь одяг, і в тому числі постільна білизна, збережуть свіжість набагато довше.

До речі, до вугілля можна додавати й інші інгредієнти для покращення результату.

Наприклад, якщо капнути в масу кілька крапель ефірної олії лаванди, то таке активоване вугілля додатково захищатиме одяг ще й від молі.

Важливо!

  • Щоб аптечний засіб працював ефективно, його потрібно змінювати раз на 3-4 тижні.

Порада:

  • Навіть у сухому приміщенні гардероб слід капітально провітрювати щонайменше двічі на рік. Краще винести одяг на відкрите повітря під сонячні промені. В решту днів заведіть правило: провітрюєте квартиру - відкрийте двері шафи. Так ви гарантовано попередите неприємності, а в деяких випадках зможете прибрати неприємний запах шафи.

Читайте також:

Це гробить ваші пральні машини: що не можна додавати, щоб прання не закінчилося ремонтом

Не сядуть і не зіпсуються: проста хитрість при пранні вовняних речей, про яку не всі знають

Прання навіть не знадобиться: як без проблем очистити рукави та комір пуховика від бруду