Споживачів в Україні попереджено про можливі штрафи за фальсифікацію приладів обліку комунальних послуг, особливо під час перевірок газового обладнання. Про це повідомляє "napensii".

Наразі влада проводить перевірки, і у разі виявлення порушень можуть бути накладені суттєві штрафи.

В одному з відомих випадків мешканця Запоріжжя було оштрафовано на 99 200 грн після перевірки. Відповідно до матеріалів справи Заводського районного суду Запоріжжя (номер справи 332/1745/24), суд зобов'язав особу виплатити цю суму «Запоріжгазу» разом із додатковими 3000 грн судових витрат. Рішення було винесено заочно, тобто споживач не був присутнім на слуханні.

У рішенні суду зазначено: "Позов Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Запоріжгаз" щодо стягнення вартості неврахованого (донарахованого) обсягу та обсягу природного газу та його вартості задовольнити".

Лічильник на газ
Лічильник на газ

Під час планової перевірки співробітники "Запоріжгазу" виявили відсутність заглушки на газовому лічильнику споживача, що викликало побоювання.

Лічильника було відправлено на додаткову експертизу, результати якої показали, що споживач міг втрутитися в роботу приладу, щоб зупинити його роботу, тим самим маніпулюючи свідченнями споживання газу.

Суд дійшов висновку, що споживач несе відповідальність за невраховану витрату газу, що спричинило значний штраф.

Читайте також:

Штрафи за те, що немає зв'язку під час відключень світла: Київстар, Lifecell та Vodafone "догралися"

Порушив хтось, а заплатите ви: з українців "здирають" штрафи за чужі помилки

Стосується всіх, у кого стоїть бойлер: про це багато хто не знає і переплачує за комуналку