Кожна господиня знає, що термін зберігання томату середньої зрілості становить лише 3-7 днів. І це при тому, що дотримуватиметься температурного режиму: оптимальна температура для зберігання томатів — +12…15℃, а верхня межа — +20℃. Однак є спосіб, як зберегти помідори значно довше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, якщо потрібно зберегти велику кількість помідорів, тоді найкращим варіантом буде зберігання гірчиці. До речі, цей спосіб підходить і для червоних помідорів.
Підготуйте скляні банки та кришки для них – вони мають бути стерилізованими, чистими та сухими.
Потім підготуйте помідори - відберіть тугі, не надто м'які, але зрілі, і невеликі. Вимийте, очистіть акуратно кожен плід і висушіть їх.
У порожню банку насипте суху гірчицю. Покладіть в неї помідори хвостиками вгору не дуже щільно, пересипаючи гірчичним порошком і роблячи прошарок з паперу.
Зверху насипте останній шар і щільно закрийте кришками (або закатайте машинкою).
Зберігати такі банки з помідорами потрібно в сухому, темному та прохолодному місці.
Вся справа в тому, що гірчиця має бактерицидну властивість, завдяки чому мікроби не зможуть розмножуватися. На одну трилітрову банку потрібно чотири столові ложки сухої гірчиці.
У такому вигляді стиглі помідори можуть залишатися свіжими до кількох місяців.
До речі, щоб якнайдовше зберегти помідори свіжими, потрібно враховувати деякі особливості:
- Вирощені у відкритому грунті помідори мають більше шансів зберегти довго свою свіжість, ніж тепличні.
- Існують деякі сорти більш придатні для тривалого зберігання (а також транспортування). Це Жираф, Шедевр, Лонгкіпер.
- З метою тривалого зберігання потрібно купувати недозрілі помідори, вони мають властивість дозрівати поступово за певної температури.
Читайте також:
Якщо відкрили банку - вже не зупиніться: рецепт помідорів на зиму по-італійському
Наступного року виноситимете урожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени
І ніякого оцту: рецепт найправильніших медових помідорів на зиму - відкриватимете банку за банкою
Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі