Ніхто не заперечуватиме, що домашні тварини здебільшого сприймаються людьми як члени сім'ї. Ось тільки стискаючи і граючись зі своїми вихованцями, люди рідко замислюються наскільки безпечно перебувати з ними в безпосередній близькості.

Наука вирішила розставити крапки над "і" щодо ризику підхопити захворювання при контакті з домашніми тваринами.

Так, вчені нагадали, що навіть якщо домашній улюбленець здається здоровим, це ще не означає, що він не може бути переносником вірусів, бактерій та грибків, які становлять загрозу для людини.

Виявляється, через поцілунки в організм людини може проникнути невелика кількість слини тварини, що містить яйця паразитів, чужорідні білки та алергени, що може спровокувати запальну реакцію в організмі людини.

Серед найбільш поширених захворювань, що передаються від тварин до людей, лікарі виділяють гельмінтоз, ехінококоз, стрижучий лишай, коросту, сказ і токсоплазмоз.

Правда, не варто панікувати і метушливо відсторонюватися від кота або лабрадора, що сидить поряд з вами. Для більшості людей ризик мінімальний, а от вагітним жінкам та людям з ослабленою імунною системою слід бути обережними.

Собака с хозяином. Фото: скриншот Youtube-видео
Собака з господарем. Фото: скріншот Youtube-відео

До речі, мало хто про це замислюється, але поцілунки людини можуть бути неприємними для домашнього вихованця. Кішки та собаки виражають прихильність іншими способами - підставляють живіт, ходять по вас лапами і труться про вас. Тому, якщо ви наполегливо цілуєте тварину в ніс і сильно притискаєте до себе, нічого, крім стресу, вона в ці миті не відчуває.

Читайте також:

Виплат не буде, проживання лише у притулках та без тварин: чергова європейська країна урізає підтримку українців

Пенсіонерка заповіла майже 3 000 000 доларів домашнім тваринам замість рідних дітей

Вчені знайшли найдавніший ліс, що зник мільйони років тому: там навіть тварини збереглися