У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися відразу три землетруси. Відомо, що перші підземні поштовхи почалися опівночі.

За повідомленнями місцевих жителів у соцмережах, вони відчули кілька сильних поштовхів, а деякі супроводжувалися гучним гуркотом. Крім того, в будинках потріскалася штукатурка та обвалилася плитка, а в Будинку культури Шерегеша навіть було пошкоджено стельові ліпнини.

На місце події було викликано рятувальні бригади, які отримали завдання обстежити постраждалу територію в радіусі 50 км, щоб оцінити масштаби руйнувань.

За даними Алтаї-Саянського філії Єдиної геофізичної служби РАН, перші підземні поштовхи почалися опівночі 20 вересня. За даними оперативної обробки, епіцентр першого підземного пункту знаходився за 49 кілометрів від міста Таштагол. Інтенсивність струсу в епіцентрі склала 5,8 бала за шкалою MSK-64.

Тієї ж ночі був зафіксований ще один підземний поштовх магнітудою 3,8 одиниці. Він стався за 46 кілометрів на північний схід від Таштагола. Інтенсивність струсу в епіцентрі – 4,6 бала за шкалою MSK-64.

Крім того, було зафіксовано землетрус магнітудою 2,5 одиниці з епіцентром в 19 кілометрів на північ від Таштагола.

До речі, землетрус також вплинув на місцеві геологічні утворення, тому що в результаті землетрусу і так величезна вирва в Старому Шерегеші стала ще більшою і глибшою.

Російська влада заявила, що підземні поштовхи в Кузбасі пов'язані, як правило, з інтенсивними гірничими роботами, оскільки виїмка та переміщення великих обсягів породи призводить до перерозподілу напруг у земній корі.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня через атаку дронів по місту Торопець Тверської області Росії виникла сильна пожежа та детонація на складі боєприпасів, що викликало невеликий землетрус магнітудою 2,8. Воно сталося за 17,6 км від Торопця в Тверській області Росії 18 вересня 2024 року о 3:56 ранку за місцевим часом. Про це повідомляв моніторинговий сайт Volcanodiscovery.

Читайте також:

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Субсидії та пенсії у наступному році: чи скасує влада соціальні виплати