В Україні створять офіційний список автостанцій, що дасть їм можливість працювати легально і надавати послуги перевізникам та пасажирам.

Про це повідомило Мінінфраструктури.

Як пояснюють у міністерстві, профільне законодавство передбачає, що рух міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів має починатись та завершуватись на автостанції.

Тож під час відкриття нового маршруту чи внесення змін до наявного, організатор перевезень має переконатись, що зазначені перевізником в схемі руху автостанції існують та працюють легально.

Запуск списку планується на листопад 2024 року.

Нові правила дозволять власникам автостанцій самостійно додавати свої станції до цього списку. Він замінить стару систему, яка працювала до 2020 року і вимагала ліцензування. Тепер автостанції будуть вноситися до переліку за ініціативою власників.

Власники автостанцій зможуть оновлювати інформацію про свої станції через електронну форму, включаючи кількість платформ, кас та вартість послуг.

Нові автостанції не можна буде заблокувати, оскільки вся інформація буде перевірятися автоматично. Якщо буде виявлено помилку, власник зможе внести дані повторно.

Новий механізм дозволить чітко визначити, хто відповідає за роботу автостанцій, що допоможе швидко вирішувати конфлікти у разі скарг від пасажирів або перевізників.

Читайте також:

Стосується кожного водія: що в жодному разі не можна робити, щоб не загробити двигун авто

Стосується всіх, хто має авто: обов'язково зробіть це до приходу дощів і похолодань

Водіям приготували неприємний "сюрприз": удар по гаманцю чекає на всіх, хто має авто