Весь світ бачив, що у ніч проти 11 вересня 2024 року кандидати у президенти США Дональд Трамп та Камала Гарріс під час передвиборчих дебатів показали різне бачення щодо війни Росії проти України. Так, наприклад, Трамп двічі ухилився від відповіді на питання про те, чи він бажає перемоги України в нинішній війні проти Росії. Своєю чергою Гарріс наголосила, що завдяки лідерству США на світовій арені задля підтримки України вдалося об’єднати близько 50 країн світу. І завдяки цій скоординованій підтримці та американській зброї Україна продовжує боротись за свою незалежність.

Так от, після того, як кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп заявив під час дебатів з Камалою Гарріс, що припинення війни в Україні на будь-яких умовах відповідає інтересам Америки, не зміг утриматись від коментаря голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Роб Бауєр (Фото: nato.int)
Роб Бауєр (Фото: nato.int)

Як пише Bloomberg, під час виступу на конференції у Сеулі 11 вересня Бауер заявив, що серед американського народу, а також серед Демократичної та Республіканської партій є широка підтримка України, тому, на його думку, малоймовірно, що США як країна припинить підтримувати Україну.

"Якщо росіяни припинять війну зараз і підуть додому, війна закінчиться. Якщо Україна зупинить війну зараз, вони втратять свою країну. Ось у чому різниця. Я був би вкрай здивований, якби США були зацікавлені в тому, щоб дозволити Путіну виграти цю війну", – наголосив Бауер.

"Як ми всі знаємо, політики, які беруть участь у виборах, говорять речі, які не обов’язково стануть політикою їхнього уряду, якщо вони переможуть на виборах", — додав адмірал.

Нагадаємо, Дональд Трамп неодноразово висловлював сумніви щодо зобов'язань США перед НАТО і заявляв, що "покладе край війні до своєї інавгурації".

До слова, 31 липня у США провели опитування про підтримку України. 29% американців вважають її надмірною, а 19% – недостатньою.

Читайте також:

Про мирні переговори з Україною вже заговорив і Шойгу: що він розповів

Мирні переговори з Росією: у РНБО розповіли про готовність Путіна сісти навпроти Зеленського

Путіну тепер дуже погано: Лавров зробив гучну заяву про переговори з Україною