Ось уже третій рік російська армія знищує енергосистему України, щоб занурити країну в холод і пітьму. От тільки, незважаючи на очікування російських пропагандистів, Україна загалом справляється з атаками. Тим часом росіянам слід було б не в чужій країні порядки наводити, а звернути увагу на те, що у них самих з електроенергетикою великі проблеми.

Так, міністр енергетики Сергій Цивільєв днями заявив, що Росія вичерпала резерви електроенергетики, які були створені за часів СРСР, а на модернізацію галузі, щоби підтримувати її в нормальному стані, не вистачає коштів.

Виявляється, більшість об'єктів великої генерації сучасної РФ є радянською спадщиною - "луною" ДЕЛРО (Державна комісія з електрифікації Росії), яку створили ще за часів Володимира Леніна.

Про це написало російське пропагандистське агентство ТАРС.

"Приклад ОЕС (Об'єднаної енергетичної системи – Ред.) Сходу вкотре показує, що резерви створеної в СРСР енергетики вичерпані. Основна причина – недофінансування модернізації обладнання та підтримання його у нормативному стані", – сказав Цивільєв в інтерв'ю журналістам.

Ось і виходить, що енергосистема Далекого Сходу входить в осінньо-зимовий період без необхідного резерву потужностей, що генерують, зокрема через перенесення капремонту низки теплоелектростанцій, скаржиться міністр енергетики.

У зв'язку з цим Міненерго віднесло Далекосхідний федеральний округ до регіонів із високими ризиками в електроенергетиці.

З такими висновками повністю погоджується член експертної ради при Російському газовому товаристві Павло Маришев.

"Очевидною проблемою, яка є основним джерелом ризиків внутрішнього периметра, є високе моральне зношування обладнання. Це, до речі, стосується і електромережевого комплексу, який оновлюється недостатньо швидкими темпами", - каже Маришев.

Читайте також:

Про мирні переговори з Україною вже заговорив і Шойгу: що він розповів

Мирні переговори з Росією: у РНБО розповіли про готовність Путіна сісти навпроти Зеленського

Путіну тепер дуже погано: Лавров зробив гучну заяву про переговори з Україною