Повідомляється, що у міському бюджеті Запоріжжя не було коштів на закупівлю генераторів для водоканалу, але допомога надійшла від обласної адміністрації та міжнародних партнерів.

Крім того, закуповуються когенераційні установки, які планується ввести в експлуатацію до середини грудня.

Під час прес-конференції 10 вересня Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації (ОВА) поділився новинами про підготовку міста до зими.

Він наголосив на необхідності встановлення кількох генераторів у школах через відключення електроенергії, оскільки одного генератора вже недостатньо.

Федоров оголосив, що протягом наступних чотирьох місяців міський водоканал отримає три потужні генератори загальною потужністю близько 5 мегават. Міжнародні партнери покриють 80% вартості, а обласний бюджет покриє 20%, що залишилися, оскільки міський бюджет не справляється.

Для теплових мереж уже закуплено три когенераційні установки загальною потужністю 7,5 мегават, які, як очікується, прибудуть до Запоріжжя до середини листопада, а підключити їх планується до середини грудня.

Крім того, наближається до завершення тендер, організований Програмою розвитку ООН на закупівлю восьми додаткових когенераційних установок, кожна потужністю 2,5 мегават.

Блекаут
Блекаут

Нідерланди також внесуть три установки, кожна потужністю 0,5 мегават, які, як очікується, прибудуть з 15 листопада.

Цього тижня робоча група оцінить готовність до зими, оскільки запроваджено нові стандарти. Раніше вважалося, що для шкіл, лікарень та інших соціальних установ достатньо одного генератора, здатного працювати протягом чотирьох годин.

"Сьогодні ми маємо готуватися до того, що світла може не бути взагалі", - заявив Федоров.

Однак Федоров пояснив, що тепер об'єкти мають бути готовими до можливих тривалих відключень електроенергії, а це означає, що знадобляться два або три генератори. Ведуться переговори з партнерами щодо отримання додаткових генераторів, які, як очікується, будуть встановлені наступного місяця.

Читайте також:

100 мільйонів доларів: українцям роздадуть потужну допомогу на підготовку до зими

Субсидії в опалювальному сезоні не буде: як не втратити допомогу у найскладнішій зимі

Прогноз на зиму погіршується: чи буде вода та опалення при диких відключеннях світла