Одна з речей в житті, яка робить кожного з нас щасливим, – це гарна робота. От тільки потрібно вибрати: працювати на когось, чи на себе, як підприємець. Дуже часто українці бояться відкривати власну справу, адже кожного хвилює фінансова сторона питання. Тепер про це подбала держава.

Як повідомила пресслужба Міністерства економіки України, Кабінет Міністрів розширив програму "Власна справа", надавши можливість молодим підприємцям віком до 25 років отримати гранти до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу.

При цьому вимога створити робочі місця для них буде не обов’язковою.

"Ми, як Уряд, постійно удосконалюємо програму "Власна справа". Сьогодні ми запускаємо гранти для молоді: підприємці віком до 25 років зможуть отримати до 150 тисяч гривень під зобов’язання зареєструватися ФОП без створення робочих місць. А через три роки такий підприємець зможе ще раз отримати грант від держави — вже за програмою "Власна справа" на загальних умовах у розмірі до 250 тис. гривень та зобов'язанням створити не менше 2 робочих місць", — сказала Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Також Уряд розширив категорії отримувачів грантів у межах "Власної справи". Тепер їх можуть отримати дружини та чоловіки загиблих воїнів. Такий грант становитиме до 500 тис. гривень.

Крім того, Уряд додав до переліку отримувачів грантів виробників вин та підприємців, які працюють на території активних бойових дій. Ще одна новація полягає в тому, що підприємцям дозволили за грантові кошти брати в оренду водойми та купувати аквакультури для їх розведення.

Нагадаємо, що за два роки роботи програми "Власна справа" підприємці вже отримали 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу на суму 4,6 мільярда гривень, створивши понад 38 тисяч нових робочих місць.

Варто зазначити, що наразі найактивніше користуються можливостями програми "Власна справа" підприємці Києва, Львівщини та Рівненщини.

Зазначимо, що грантова підтримка бізнесу з боку держави — є частиною урядової політики «Зроблено в Україні». До неї входить близько двох десятків програм, які стимулюють виробництво, залучення інвестицій у реальний сектор і розвиток несировинного експорту. Загалом на них з бюджету цього року буде виділено близько 45 млрд грн.

Читайте також:

НБУ заявив про нові ліміти та перекази на карти українців: що буде з грошовими операціями

Більше половини пенсіонерів залишаться без виплат: грошей на всіх не вистачить

Гроші, успіх і навпаки: що чекає всі знаки Зодіаку перед місячним затемненням – трьом особливо пощастить