Схоже, поки Росія шукає ракети по світу, Сили оборони України прицільно і точно зменшують її потенціал.

Так, стало відомо, що в ніч на 7 вересня 2024 року беспілотникі Служби безпеці України відпрацювали по великому складу з боєприпасами і технікою в населеному пункті Солдатське Воронежської області Росії. Саме там могли розміщуватися північнокорейські ракети KN-23.

Про це написав керівник Центру протидії дезинформації при Раді національної безпеки і оборони України, лейтенант Андрій Коваленко.

На об'єкті зафіксовано чотири вогнища потужної пожежі і безперервну детонацію боєприпасів, яка продовжується до цих пір.

При цьому місцевий губернатор краю Гусев заявив, що дрон був виявлений і пригнічений, але "в результаті падіння БПЛА виникла пожежа, що перейшла на вибухонебезпечні предмети", і почалася детонація.

Довідка:

  • Ракета KN-23 була розроблена приблизно в 2018 році, вона здатна нести ядерну боєголовку.
  • Ракета летить по квазібалістичній траєкторії, з бойовою частиною 400 кг здатна долати більше 450 км.
  • Відомо, що в KN-23 істотно великі габарити, чим в ракети комплексу Іськандер; її можна запускати не лише з колісних або гусеничних пускових установок, але і із спеціально обладнаних залізничних вагонів.

Про вірогідність розміщення на складі росіян північнокорейських ракет писав також військовий аналітик, політичний консультант, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусиенко.

У Telegram він повідомляв таке: "Окрім артилерійських снарядів, мін, патронів, гранат там з великою часткою вірогідності знаходилися північнокорейські ракети. Саме та балістика, якою Росія обстрілює територію України. Проведена дуже хороша робота. За повідомленням моїх джерел це місце звідки здійснювалися пуски балістичних ракет Kn-23".

Пожежу на цій території також підтверджують моніторингові супутники NASA, які використовуються для фіксування лісових пожеж та високих температур на поверхні Землі.

"СБУ продовжує системну роботу по створенню демілітаризованої зони в прилеглих до України областях РФ. Військові аеродроми, склади з боєприпасами та об'єкти інфраструктури, які працюють на війну в Україні, є законними цілями", – повідомило поінформоване джерело ЗМІ в СБУ.

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"