В уряді заявили, що осінь-зиму Україна пройде без відключень, якщо не буде ударів Росії по енергосистемі.

На днях Центр протидії дезінформації опублікував два ймовірних сценарії ситуації зі світлом в Україні в зимовий період.

Там заявили, що за оптимістичним прогнозом, якщо на стабільній основі працюватимуть 8–9 енергоблоків АЕС, а зима буде помірною, без сильних морозів, а ще відновиться близько 3 ГВт (3000 мегават) із 6 ГВт пошкодженої потужності, то відключення електроенергії будуть тривалістю до 12 годин на добу. В іншому випадку українці повинні будуть звикати бути без світла та опалення до 20 годин на добу.

Міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді закликав українців не вірити таким прогнозам, бо нічого спільного з реальністю вони не мають.

Міністр сказав, що сьогодні дуже багато маніпуляцій з приводу можливого блекауту взимку в Україні.

"З’явилося дуже багато експертів, які кожен день вкидають інформацію про 20 годин без світла, про 18 годин. Насправді вони нічого не знають. Тому всі ці оцінки є умовними і не мають нічого спільного з реальністю", - наголосив він.

"Якщо не буде ударів, які критично вплинуть на енергосистему, ми пройдемо цю зиму в нормальному режимі. Якщо вони будуть, то, безумовно, передбачити вплив на систему таких ударів на сьогодні складно", - сказав він.

Читайте також:

У Путіна знову зробили дику заяву щодо війни в Україні: у багатьох аж волосся дибки встало

Путін вже зрозумів, що втратив Росію: останнє звернення до росіян стало майже жалобним – настає повний крах

Будьте готові, поводьтеся спокійно: в одній із областей вводять особливий режим для в'їзду та виїзду