Іноді буває, що речі навіть після прання в машинці виглядають не зовсім свіжими. Деякі намагаються вирішити таку проблему, додаючи більше прального порошку. Однак після такого речі можуть швидко тьмяніти і ставати неприємними на дотик, адже миючий засіб погано вимивається з тканини. У такому випадку потрібно просто посилити дію порошку за допомогою особливих інгредієнтів.

Так, досвідчені господині додають до прального порошку деякі інгредієнти, які посилюють його дію та навіть допомагають заощадити.

Цукор

Достатньо ввести лише одну столову ложку цукру у відділення для прального порошку та речі після прання будуть неймовірно чистими та свіжими. Крім того, цукор надзвичайно корисний при пранні шовкових або вовняних речей, адже допомагає захистити їх від деформування і розтягування, що часто зустрічаються в машинці.

А ще цукор сприяє збереженню білого кольору на будь-якій тканині.

Вводити цукор можна прямо до порошку, а можна вибрати відділення для пом'якшувальних засобів.

Прання. Фото: YouTube
Прання. Фото: YouTube

Сіль

Справжні чудеса може творити і звичайна сіль. Так, якщо на барабан додати всього лише 1 ст. ложку хлориду натрію, то кольорові речі стануть яскравішими, чорні знову стануть темними. Більше того, тканина знову стане м'якою, а будь-які неприємні запахи зникнуть.

Також сіль допомагає краще впоратися з плямами. Схожий ефект матиме і харчова сода.

Нашатирний спирт

Ще одним засобом, який часто використовують при пранні ощадливі люди, є нашатирний спирт. Його змішують із пральним порошком, коли стирають кольорові речі, щоб їх не зіпсувати. Спочатку 1 ст. ложку нашатирного спирту змішайте у 5 л води, потім ретельно перемішайте розчин. Під час прання необхідно влити в барабан 4 ст. ложки одержуваного засобу.

Читайте також:

Це гробить ваші пральні машини: що не можна додавати, щоб прання не закінчилося ремонтом

Не сядуть і не зіпсуються: проста хитрість при пранні вовняних речей, про яку не всі знають

Прання навіть не знадобиться: як без проблем очистити рукави та комір пуховика від бруду