У п’ятницю, 6 вересня 2024 року, у Німеччині на авіабазі "Рамштайн" відбулось чергове засідання Контактної групи з питань оборони України. Президент України Володимир Зеленський був особисто на ньому присутнім.

Так, глава держави просив партнерів проявити більшу рішучість, щоб зупинити російський повітряний терор.

Текст виступу було опубліковано на офіційному сайті Офісу президента.

Свою доповідь Президент України почав з успіхів на фронті, зокрема, у Курській області. Зеленський заявив, що там росіяни втратили вже 6 тисяч солдатів вбитими та пораненими.

"Сьогодні рівно місяць нашої операції у Курському регіоні Росії. Це прикордоння, звідки Путін хотів розширити своє вторгнення на нашу територію, проти нашого міста Суми. Але ми перевернули столи і відтіснили війну на територію Росії завдяки нашій контратаці. Наразі ми контролюємо територію понад 1300 квадратних кілометрів", — сказав Зеленський.

Але, за словами очільника України, лише на ініціативі армії подальших успіхів не досягти - потрібно, щоб зброя вчасно прибула на фронт до наших бійців.

"Ви знаєте, що ми працюємо з мінімумом зброї. Так, ми вдячні. Вдячні дуже сильно за кожен пакет допомоги, який ви надаєте Україні, але ми потребуємо більше озброєння, щоб відтіснити російські сили з наших земель. Особливо з Донецького регіону. Фронт тримається не лише на солдатській вірності своїй країні та своїй клятві, але також на достатньому постачанні озброєння", — сказав Володимир Зеленський.

Та найголовніше, Зеленський заявив, що Україна продовжуватиме робити усе, щоб наблизити завершення війни ще до початку зими.

"Давайте зробимо так, щоб ця осінь стала часом, коли закінчиться російська агресія. В такий спосіб, який відновить надійний міжнародний безпековий порядок. Ми повинні зробити це", – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, для цього Україна потребує додаткових поставок озброєння, винищувачів F-16, систем ППО, а також інвестицій в оборонну промисловість і дозволу використовувати далекобійну зброю по російській території.

Зазначимо, що після "Рамштайну" Зеленський полетів до Франкфурта на зустріч з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Там відбулась розмова тет-а-тет за зачиненими дверима на летовищі - подробиць журналістам не повідомили.

Зеленський тільки встиг сказати, що задоволений засіданням у форматі "Рамштайн".

Читайте також:

Завдяки Путіну росіяни почали жити у страху, відчувши війну в Курсі - карма у дії

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Зеленський зробив важливу заяву про закінчення війни: що буде, якщо партнери не встоять