У тимчасово окупованому Маріуполі виявили мертвих дельфінів на пляжі.

Про це маріупольці пишуть у місцевих телеграм-каналах.

За словами очевидців, дельфінів було двоє. Один із них був дуже травмований.

"Я бачила цього дельфіна вчора, він був роздутий - запах стояв жахливий. Весь у засохлій крові. Собака підійшов, хотів їсти, але пішов. Неподалік у воді лежав ще один дельфін мертвий. Швидше за все пара", - розповіла мешканка Маріуполя.

Зазначимо, що раніше такі випадки загибелі дельфінів реєструвалися і на інших ділянках маріупольських пляжів.

Екологи кажуть, що тварини гинуть через руйнування природної екосистеми Азовського моря, адже окупанти скидають каналізаційні стоки в море.

Ще однією проблемою є річка Кальчик, яка пересихає та перетворюється на болотисту ділянку. Вона забруднена сміттям та шлаком, які використовувалися для будівництва перекриттів. Оскільки річка впадає у море, всі ці забруднюючі речовини потрапляють у води Азовського моря, що тільки посилює екологічну ситуацію.

"Вже не раз жителі фіксували загиблих морських ссавців на узбережжі. Це наслідки знищення росіянами природної екосистеми Азовського моря та його забруднення. Нагадаємо, що в морі стікають каналізаційні стоки. А річка Кальчик пересихає і перетворюється на справжнє болото. Крім того, вона забруднена". шлаком, за допомогою якого загарбники будували перекриття. Рычка впадаэ в море, і все це там осідає, - повідомляє Маріупольська міська рада.

А от за української влади причиною загибелі тварин були виключно сітки, якими ловили рибу, а також катери, під гвинти яких потрапляли дельфіни.

Однак зараз у Маріуполі багато стихійних звалищ, а також немає жодного професійного контролю за забрудненням ґрунту, річок та моря.

Читайте також:

Завдяки Путіну росіяни почали жити у страху, відчувши війну в Курсі - карма у дії

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Зеленський зробив важливу заяву про закінчення війни: що буде, якщо партнери не встоять