Кожен українець знає, що балістика, особливо для регіонів прифронтових, — це надзвичайно небезпечно. Ще б пак, балістична ракета піднімається на десятки кілометрів нагору і це дозволяє їй буквально бути невидимою для радарів Сил ППО. З іншого боку, вони прилітають за лічені хвилини і падають на ціль із величезною швидкістю. В Україні заговорили про те, що балістичними ракетами Україна могла б завдати серйозної шкоди об'єктам росіян і це значно наблизило б кінець війни.

Так, військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду нагадав, що "за три літні місяці ЗСУ витіснило з Криму Чорноморський флот РФ, рознесли практично всю ППО, знищили радіотехнічні частини та вузли зв'язку, причому державного рівня" і все завдяки балістиці.

Саме тому експерт вважає, що балістичними ракетами Україна могла б завдати серйозної шкоди об'єктам російських окупантів, що в результаті допомогло б наблизити перемогу України у війні.

Олег Жданов зазначив, що на сьогоднішній день російська ППО показує, що з балістикою вона взагалі впоратися не може, тож гріх цим не скористатися.

"Ви тільки уявіть роботу баллістикою на глибину 300 км по території Російської Федерації. Ми ж так винесемо всю логістику росіян, і тоді завтра російський солдат залишиться без їжі, води та набоїв. І що тоді? А тоді перемога України у війні ", - заявив Жданів.

Нагадаємо, США досі не дають дозволу Україні бити американською зброєю вглиб території країни-агресора Росії, бо бояться, що це може створити паніку всередині Росії та призвести до її розвалу. А розвал РФ – це те, чого, схоже, найбільше бояться Сполучені Штати.

Читайте також:

Завдяки Путіну росіяни почали жити у страху, відчувши війну в Курсі - карма у дії

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Зеленський зробив важливу заяву про закінчення війни: що буде, якщо партнери не встоять